Ingridientai:
- 1 kg šviežių midijų
- 3 česnakų skiltelės
- 1 nedidelis svogūnas
- 250 g sauso balto vyno
- Pusės raudonosios paprikos
- 50 g sviesto
- 100 ml grietinėlės
- Druskos, Viduržemio jūros prieskonių
- Krapų
- Petražolių
- Citrinos
Gaminimas
Puode, kuriame virsime, ištirpiname sviestą. Jame apkepiname smulkintus papriką, svogūną, česnaką ir krapus. Įberiame druską ir prieskonius.
Sudedame nuplautas ir apvalytas nuo „barzdelių“ midijas. Supilame vyną. Troškiname uždengtame puode apie tris minutes. Kartas nuo karto švelniai pamaišome. Atidengiame, kad išgaruotų alkoholis. Išimame midijas. Į likusi sultinį supilame grietinėlę ir įspaudžiame pusę citrinos. Palaukiame, kol užvirs ir apipilame midijas. Papuošiame smulkinta petražole.
SKANAUS!
Atsiuntė: Irmantas Navikas