Užkandėlė su sardinėmis

3-4 porcijoms:

  • sardinės
  • 1 Baguette arba prancūziškas batonas, tiks ir Ciabatta
  • 1 didelė saldžioji paprika arba 2 įparstos
  • 3 pomidorai
  • 1 nedidelis raudonas svogūnas
  • šviežias bazilikas
  • aliejus kepimui
  • ypatingai šviežias alyvuogių aliejus
  • balzamiko padažas
  • druska
  • malti juodieji pipirai

Prancūzišką batoną supjaustykite ir apkepkite įkaitintoje orkaitėje keletą minučių. Papriką supjaustykite riekelėmis išilgai. Svogūnus supjaustykite juostelėmis. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir apkepkite paprikų riekeles, kol jos švelniai parus, bet labai nesuminkštės. Išimkite. Į tą pačią keptuvę suberkite svogūnų juosteles, maišydami apkepkite (ne daugiau kaip) 2 minutes. Išimkite. Sumaišykite apkeptus svogūnus su paprikomis.
Pomidorus sukapokite, labai nesusmulkinkite. Sumaišykite su baziliko lapeliais, maltais juodais pipirais ir druska.
Sumaišykite pomidorus ir paprikas. Uždėkite ant pakepintos bagetės ( prancūziškas batonas), o ant viršaus po gabalėlį sardinės. Jos didesnės, todėl rankomis švelniai atskirkite nuo kaulo ir papuoškite sardinėmis sumuštinius.
Pašlakstykite ypatingai tyru alyvuogių aliejumi ir balzamiku.

Skanaus!

Odeta

http://cocinarendez-vous.blogspot.lt/2017/09/uzkandele-su-sardinemis.html